TARPESTI - scoala cu clasele I-VIII
 


projects
2008 - 2009
"Bradul de Craciun" - o expozitie concurs la Moldova Mall - Iasi
 

In general, arborele este socotit ca un simbol al raporturilor ce se stabilesc între pământ și cer. În acest sens, el are caracterul unui centru fiind considerat și arbore al vieții.
Bradul, fiind un pom mereu verde, oamenii l-au asociat cu viata, trainicia, siguranta, prietenia si l-au inclus in toate evenimentele importante ale vietii.Impodobirea bradului, sau mai bine zis, impodobirea caselor cu crengi de brad sau cu braduti taiati este un obicei pagan pastrat de la triburile germanice. A fost preluat de catre crestini pe la jumatatea mileniului trecut cu diferite semnificatii - forma triunghiulara amintind de Sfanta Treime, iar podoabele simbolizand cunoasterea si bogatia, precum pomul sacru din Eden.

 
14 artisti si-au pus la încercare imaginatia si au recurs la materiale din cele mai neasteptate (sticla, lemn, ceramica, plastic, tapet, sârma, hârtie, materiale vegetale, textile, etc.) pentru a reda viziunea proprie asupra bradului de Craciun.
Moldova Mall isi propune prin acest proiect sa promoveze artistii din Iasi intr-un cadru neconventional si sa aduca arta mai aproape de public. "Ne bucuram de o colaborare stralucita cu mediul artistilor din Iasi, iar publicul este obisnuit cu astfel de evenimente. Acest proiect este unul mai special prin alaturarea celor mai reprezentativi artisti din Iasi, care aleg sa se exprime in diverse forme pentru a reda un simbol atat de drag pentru fiecare dintre noi, Bradul de Craciun." - Andreea Iurea, Director Marketing Moldova Mall.
 
Draga Irina Popa -" WISH TREE" - instalatie realizata de Draga-Irina Popa cu desene ale elevilor de la SAM Petricani.

Dorința este, in majoritatea cazurilor, generatoare de speranța. Speranța este motorul vieții.
Dorința naște speranța. Speranța naște așteptarea materializării visului. Așteptarea naște timpul.
(Odată cu dorința răsare Steaua speranței)